Türkiye Vodafone Vakfı 2022’de Binlerce Çocuk ve Kadını Teknolojiyle Buluşturuyor
“İyilik için teknoloji” vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, toplumun dijitalleşmesine yönelik çalışmalarına 2022 yılında da devam etti. Vakıf, 15 yılda 4,4 milyon kişinin hayatına dokunurken, gerçek değeri 223 olan 16 projeye destek verdi. milyon TL. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 290 binden fazla çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle 11 binden fazla kadının Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri almasını sağladı.
Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdürmek Türkiye Vodafone Vakfı, 2022 yılında da hedef odaklı yaklaşımı ile toplumsal gelişime yön veren çalışmalar yürütmeye devam etmiştir. “İyilik için teknoloji” vizyonuyla ve 2022’de çalışmak 15.Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vakıf 4.4milyonlarca hayata dokundu, gerçek değeri 223milyon TL 16 projenin temeli oldu. Vakfın “Yarını Kodlayanlar” projesi 290Binden fazla çocuk “Dijital Benim İşim” projesi 11. binden fazla kadına ulaştı. Öte yandan kadınları şiddetten korumayı amaçlayan “Kırmızı Işık” uygulaması. 375Binlerce kez indirildi.
Türkiye Vodafone Vakfı Lideri Hasan Süelsöz konusu:
“Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kurulduğumuz günden bu yana ‘İyilik İçin Teknoloji’ vizyonuyla etkinliklerimizde yer alıyoruz. Tüm projelerimizi, araştırma sonucunda belirlediğimiz sosyal muhtaçlık haritasına göre ülkemizin sosyal ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz. Sosyal hayatın imkanlarından yararlanamayan veya ekonomik hayatta var olamayan bireylerin önündeki olumsuzlukları gidermek için çalışıyoruz. Hanımlar ve çocuklar öncelikli odak alanlarımızdır. Vakfımızın çatısı altında 15 yılda 4,4 milyon insanın hayatına dokunduk, gerçek maliyeti 223 milyon TL olan 16 projeyi güçlendirdik. Türkiye Vodafone Vakfı olarak ülkemizin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”
290.000’den fazla çocuğa kodlama eğitimi
Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği iş birliğiyle Ağustos 2016’dan bu yana “Yarını Kodlayanlar” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi veriyor. 1.000’den fazladaha fazla gönüllü eğitmen ve 290bin birden fazla çocuğa ulaştı. Her şey bitti bir taneTL yatırım 7.7TL ve yaklaşık olarak sosyal getiri sağlar. 14Geçtiğimiz yıl düzenlenen projede milyon TL’lik toplumsal değer elde edildi. 8hackathon’a 187 çocuklar ve gençler katıldı. Ayrıca, proje 43Çevre köyler de dahil olmak üzere köy okulunda teknoloji sınıfları açıldı. 8 Binden fazla çocuğa teknoloji eğitimi verildi. “Yarını Kodlayanlar” projesi ile çocuklar, öğretmenler ve velilerle birlikte toplam 92Bin kişiye daha teknoloji eğitimi verilmesi hedefleniyor.
4.800 öğrenciye farkındalık eğitimi
Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği iş birliğiyle yürüttüğü “Yarını Kodlayanlar” projesinin bir alt kolu olarak tasarladığı “Yeşil Gezegen” projesi ile çocuklarda çevre bilincini artırmaya devam etti. Öğrencilere iklim değişikliği, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği projede, toplam 79eğitmen kadrosu ile 4 bin 800 çocuğa ulaşıldı. Projenin başlangıcından bu yana verilen toplam yerel eğitim sayısı 63proje kapsamında Aralık ayında Ankara’dayken. 27 Gönüllünün katılımıyla usta öğretici eğitimi de gerçekleştirildi. 2023 yılındaki proje ile 151.000 öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.
8 bin çocuk dijital araçlara erişiyor
Elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla ve döngüsel ekonomi yaklaşımıyla hayata geçirilen “Bu Atık Kod Yazar” projesi ile sürdürülebilirlik çalışmaları hız kesmeden devam etti. 2022 yılında çevreci ve sürdürülebilir bir kimlik kazanan yeni nesil mağazaların yer aldığı proje kapsamında, 52iş ortağının desteğiyle 18 Bir tondan fazla e-atık toplandı ve geri dönüştürüldü. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi bugüne kadar kullanıldı. 8kodlama sınıfının açıldığı proje ile yaklaşık olarak 8Binlerce çocuğun dijital araçlara erişimi var.
11 binden fazla kadın dijitalleşmeyle buluştu
Türkiye Vodafone Vakfı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirdiği “Dijital Benim İşim” projesi ile kadınları dijital dünyanın fırsatlarıyla buluşturmaya 2022 yılında da devam etti. 18 yaş üstü kadınlara Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimlerinin verildiği proje ile, 20ilde bulunan 85halk eğitim merkezinde 135eğitimci ile 11. Bini aşkın kadın kursiyere ulaşıldı. mezun 86 Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri’nde kadın kursiyerler istihdam edilmiştir. proje kapsamında 5Proje için harcanan her emek milyon TL’lik toplumsal değer elde edilirken bir taneTL yatırım 5 TL sosyal getiri sağladı. Proje ile Mart 2023’e kadar 20eyalette 12Bin kadın kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor.
“Kırmızı Işık” 375.000 kez indirildi
Türkiye Vodafone Vakfı, 2022 yılında da teknolojinin gücünü kullanarak kadınların şiddetten korunmasına temel olmaya devam etti. Vakfın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle 8Yıllar önce hayata geçirilen “Kırmızı Işık” uygulaması toplamda 375bin kez indirildi, aylık aktif 1.500 kullanıcıya ulaştı. Kadınların şiddete maruz kaldıklarında kolluk kuvvetlerine veya yakınlarına hızlıca haber vermelerini sağlayan “Işık” adlı Yapay Zeka tabanlı chatbot, kadınların başkalarına sormaktan korktukları konularda altyapı olarak uygulamaya eklendi.
Vakıf ve sürdürülebilirlik projeleri ödül topladı
Türkiye Vodafone Vakfı ve Vodafone Türkiye sürdürülebilirlik çalışmaları, 2022 yılında aldıkları ödüllerle projelerinin başarısını ortaya koydu. Buna göre Vakıf, “Yarını Kodlayan”, “Bu Atık Kod Yazar” ve “Kırmızı Işık” projeleriyle İstanbul Pazarlama Ödülleri’nin sahibi oldu. . 5 ödül; Çevko Ödülleri’nde “Yeşil Gezegen” ve “Bu Atık Kod Yazar” projeleriyle 2 ödül; Kadın Dostu Markalar 2022 Farkındalık Ödülleri’nde “Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği” kategorisinde “Dijital Benim İşletmem” projesi ile aSürdürülebilir İş Ödülleri’nde ödül ve “Yeşil Gezegen” projesi abir ödül aldı.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı